Pälkäneen Katukappeli on perustettu vuonna 2009, ja se sijaitsee Pälkäneen keskustassa.

Me uskomme, että seurakunta ei ole rakennus vaan hengellinen koti. Pienestä koostaan huolimatta Pälkäneen katukappeli on tarpeellinen hengellinen yhteisö. Seurakuntamme elämää ohjaavia ja sille perustaa antavia arvojamme ovat Raamatun ohjeellisuus, Pyhästä Hengestä riippuvaisuus, kasvaminen Jumala- ja ihmissuhteissa, uskovien yhteys ja Jeesuksesta kertominen sekä rukous. Haluamme tarjota sinullekin kodin, jossa voit kokea Jumalan muuttavaa voimaa. Tule joukkoomme sellaisena kuin olet. Hän rakastaa sinua!
..............................................

In English The main articles of the faith of the finnish pentecostal movement >> read more
..............................................
Helluntaiseurakuntien uskontunnustus

Helluntaiseurakuntien uskon pääkohdat on pyritty laatimaan mahdollisimman suppeaksi opetuksen pääkohtien esittelyksi. Tunnustuksen sisältö nousee suoraan Raamatusta, mutta suoria viittauksia raamatunkohtiin ei tekstin suppeuden vuoksi ole otettu mukaan. Helluntaiseurakunnassa voidaan yhtyä myös apostolisen uskontunnustuksen sisältöön.

Uskontunnustus on hyväksytty käyttöön Seinäjoen Talvipäivillä 19.1.2001

Raamattu

Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

Jumala

On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

Jeesus Kristus

Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

Ihminen, syntiinlankeemus ja pelastus

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

Pyhän Hengen työ

Pyhä Henki Herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

Seurakunta

Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaa, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herra ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Kaste

Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikallisen seurakuntaan.

Ehtoollinen

Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta Hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

Kuolema ja ylösnousemus

Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nouseva elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

Jeesuksen tuleminen ja iankaikkisuus

Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen Hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumalan luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

Tulevat tapahtumat

  1. klo 18 Sanan ja rukouksen ilta, tervetuloa

    keskiviikko 17.7 - klo 18:00 - 19:00
  2. Klo 17 Alvar Stenroth. Kahvitarjoilu, Musiikki: Saviruukku. Tervetuloa!

    sunnuntai 21.7 - klo 17:00 - 18:00

Olemme myös Facebookissa ja Instagramissa sekä Youtubessa!

SUOSITTELEMME